Çin’in Vuhan kentinde corona virüs salgınına yakalanan iki doktor 2 ay süren tedavileri sonunda iyileşti. Ancak iki doktorunda ten renklerinin değiştiği anlaşıldı.
Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng‘in tedavi sonrası ten renkleri değişti.
Çinli uzmanlar bu durum karşısında şaşkına dönerken, covid-19 virüsünün karaciğere hasar vermesinden dolayı ten renklerinde değişiklik olduğu düşünülüyor.
Dr. Hu Weifeng, virüse yakalandıktan iyileşme sürecine kadar geçen sürede yaşadıklarını Çin medyasına anlattı.
Dr. Hu Weifeng, “Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum” dedi.
Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev yapan Song Jianxin, iki doktorun da tedavi sırasında organlarının hasar gördüğünü söyledi.
Normal şartlarda vücuda alınan demir mineralinin karaciğerde toplanması gerekir. Organlar işlevini yerine getirmediğinde kan damarlarına dolarak ten renginde değişiklik meydana getirdiği belirtildi.
Ürolog Dr. Li Shusheng da yaşananlar hakkında ten renklerinde değişiklik meydana gelen doktorların zamanla normale dönmesinin beklendiğini söyledi.
Bilim insanları tarafından corona virüse yakalanıp tedavilerinin ardından iyileşenler ile ilgili olarak, hayati organlarında ciddi hasarlar meydana gelebileceği ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) görülebileceği ifade edildi.
Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir” dedi.





