1930’lu yıllarda Alman kimyagerlerin florürü esirler üzerinde nüfusu azaltmak için ve hatta kadınlar için kısırlık deneylerinde kullandıklarını biliyor muydunuz? Bu deneylerin sonucunda esirlerin büyük çoğunluğunda beyin hasarı olduğu sonucuna ulaşmışlardır.
Florürün Fazlası Zararlı
Florürün yatıştırıcı etkisini bilen Ruslar ise şebeke sularına biraz florür karıştırmışlardır. Ama florürün sık kullanımı sonucunda insanda beyin gücünü azalttığını kanıtlamışlardır.
Sağlıklı bir insan vücuduna her gün giren florürün %50 ve ya %60 kadar idrar yolu ile dışarı atmaktadır. Geriye kalan florür ise beyinde ve kemiklerde birikmektedir. Kemiklerdeki florür sürekli olarak artmaktadır.
Amerika’da yapılan bazı deneylerde aşırı florürün erkek üreme organına ciddi zararlar verdiği ve kısırlığa yol açtığı sonucuna varılmıştır.
Şebeke suyunda 3 mg/lt ve daha fazla florür bulunan bölgelerde doğurganlık oranın azaldığı görülmüştür.
Yapılan birçok araştırma florürün merkezi sinir sistemi için zararlı olduğunu kanıtlamıştır. Özellikle beyinde biriken florürün davranış bozukluğuna ve uzun süre sonunda Alzheimer hastalığına yol açtığı bilinmektedir.
Çin, Hindistan, İran ve Meksika da yapılan araştırmalar sonucunda; içme suyunda yapacağınız 1mg/lt florür artışı 0,59 IQ puanı kaybına sebep oluyor. Ayrıca florür büyüme ve ergenlik sürecinden sorumlu pineal bezine de zarar veriyor. Bu durumun sonucunda florür artışına bağlı olarak kızların adet görme yaşı düşebiliyor.
Ukrayna’da yapılan bir araştırmada 2,3 mg/lt oranındaki florürün troid hormonun azalmasına sebep olduğu belirlenmiştir.
Florürün kemiklerde birikmesi romatizma benzeri sketal florosiz adında bir hastalığa sebep olur ve romatizma ile olan benzerliği dolayısıyla erken teşhis konulması oldukça zordur. Bu durumun sonucunda da uzun yıllar tedavi edilemeyebilir. Oysa florürün kesilmesiyle tedavisi mümkündür.
İçme suyuna florürü katılan bölgelerde çocuklarda görülen kemik ve kemik bağlantılı hastalıkların iki kat arttığı gözlemlenmiştir.
Meksika da yapılan bir araştırmaya göre sadece diş macunundaki florür ile çocuklardaki kemik kırılmaları arasında bir bağlantı vardır.
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!