Diş fluorozu olarak da bilinen dişlerdeki beyaz lekeler çoğu insanın dişlerinde beliren beyaz noktalara denir. Onlardan olabildiğince çabuk kurtulmak isteriz çünkü gülüşümüzü etkilerler. Beyaz lekeler neden oluşur ve nasıl geçer hemen anlatmaya başlayalım.
Diş fluorozu, beyaz lekeler neden oluşur?
Harvard Diş Hekimliği Okulu’nda diş hekimi olan Lisa Simon, dişlerinizdeki beyaz lekelerin diş plağı oluşumu ile ilgisi olduğunu açıklıyor. Lekeler genellikle dişin zayıf olduğu yerlerde oluşuyor. Minenin, şeker ve plak tarafından saldırıya uğradığı yerlerde ortaya çıkıyor. Diş teli kullanmak da lekelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Düzgün ulaşamadığınız yerlerde dişlerinizin zayıflamasına neden olur.
Öyleyse, bu lekelerin görünmediğinden ve öncesinden de orada olduklarından emin olmak için ne yapabilirsiniz? Onlardan nasıl kurtulabilirsiniz?
Diş fluorozu, dişteki beyaz lekeler nasıl geçer?
Diş hekimi Lisa Simon‘a göre, dişlerinizdeki lekeler oluştuğunda panik yapmayın. Fakat, diş hekiminizi kesinlikle ziyaret edin.
Neyse ki, lekelerden kurtulmak çok kolaydır: Genellikle onları fırçalamak yeterlidir. Bu nedenle, her gün dişlerinizi günde iki kez fırçaladığınızdan ve mümkün olduğunca şekerden uzak durduğunuzdan emin olun. Beyaz lekelerin kaybolduğunu fark edeceksiniz.
Daha beyaz dişlere sahip olmak için ne yapabilirim?
Daha beyaz dişlere sahip olmak ister misiniz? Bunun için de bazı ipuçlarımız var. Dişlerinizi doğal bir şekilde beyazlatmak için birkaç farklı meyve türü kullanabilirsiniz.
Mesela, çileklerin malik asit bakımından çok zengin olduğunu biliyor muydunuz? Malik asit dişleriniz için doğal bir soyma görevi görür. Armut yemek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar.
Çok fazla asidik gıda yerseniz tükürüğünüz de asitli hale gelir ve bu durum dişlerinizi etkiler. Armut asidi dengeleyebilir.
Diş beyazlatma sonrası beyaz leke kalır mı?
Hayır kalmaz. Sadece beyazlatma aşamasında bazı bölgeler daha hızlı beyazlaşır bazı bölgelerin tedaviye verdiği yanıt geç olur. Gördüğünüz renk dengesizliği beyazlatma işlemi tamamlandığında ortadan kaybolur.
Dişteki beyaz tortu nedir?
Dişteki beyaz tortu diğer adıyla beyaz lekedir. Bazı kesim tarafından beyaz tortu olarak bilinmektedir.
Eğer bu yazımız faydalı olduysa yorum yapabilir veya aşağıdan herhangi bir tepkiyi bizimle paylaşabilirsin. Sağlıklı ve beyaz gülüşleriniz hiç eksik olmasın 🙂