İşte geçen zorlu bir günden sonra rahatlamak için ayak masajı gibisi yoktur. Ancak ayak masajı yalnızca birini şımartmak ve sevgi göstermek için yapılan bir şey değil, aynı zamanda doğru yapıldığında birçok faydası vardır.
Bilge Cafe size ayak masajının 10 muhteşem faydasından bahsedecek. Son maddemiz bir fayda yerine ilizyon gibi görünebilir! Öğrenmek için sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.
Tansiyonunuzu Dengeler
Yüksek tansiyon kalp krizlerinin başlıca sebeplerindendir. Beslenme şeklinizi ve yaşayış biçiminizi değiştirmeniz ve birçok ilaç kullanmanız tansiyonunuzu dengelemek için yapmanız gerekenler arasındadır. Bunların yanı sıra ayaklarınızdaki doğru basınç noktalarına düzenli masaj yaparsanız, çok büyük faydasını göreceksiniz.
Menopoz ve Pre-Menstural Sendrom Semptomlarıyla Mücadelede Yardımcı Olur
Gerginlik, uykusuzluk, baş ağrısı, ruh hali değişimleri, pre-menstural sendrom ve menopoz semptomlarını gidermek için ayak masajı etkili bir yöntemdir. Ayak parmaklarınızın kökünden başlayarak ayağınızın ortasına doğru masaj yaparsanız farkı sadece dakikalar içerisinde hissedeceksiniz.
Kanser Semptomlarını Azaltır ve Kemoterapinin Olumsuz Etkilerini Giderir
Michigan Eyalet Üniversitesi’nden bilim insanları kanser hastaları üzerinde yaptıkları bir araştırma sonucunda ayak masajının ağrı ve mide bulantılarında azalmaya yardımcı olduğunu, ayrıca nefes darlığı ve tükenmişlik gibi şikayetleri de azalttığını ortaya çıkarmıştır.
Multiple Sklerosis (MS) Hastalarında Semptomları Azaltır
MS hastaları çift görme, bir gözde körlük, kas zayıflığı, algılamada zorluk, koordinasyon problemleri ve ayağa kalkamayacak derecede tükenmişlik gibi semptomlar yaşayabilir. Ayak refleksolojisi temelli bir masaj ile kaybedilen motor fonksiyonlarında, algı ve idrar problemlerinde düzelme görülmektedir.
Hamile Kadınlarda Ödem Oluşumunu Önler
Ödemler, bir diğer adıyla el ve ayak bileklerinde biriken sıvı ile şişmenin oluşması şiddetli bir ağrı yaratır. Özellikle hamile kadınlarda sıklıkla görülen bu sorun, hamileliğin son üç ayında meydana gelir. Günlük 10-20 dakikalık masajlar ile bu şişlikleri gidermeniz oldukça mümkün.
Hamile Kadınlara Fayda Sağlar
Ayak masajı hem doğum öncesi doğumu kolaylaştırmak ve ağrı kesici ihtiyacını azaltmak için hem de doğum sonrası vücudun toparlanma süresi boyunca oldukça faydalıdır. Refleksoloji temelli ayak masajı sayesinde doğum sonrası vücut daha hızlı iyileşir ve metabolik düzen çok daha hızlı toparlanır.
İyi Bir Uyku Çekersiniz
İyi bir gece uykusunu kim sevmez ki? Genellikle ılık bir banyo bunu sağlamak için harika bir yoldur. Bu sıcak banyo sonrası birde güzel bir ayak masajı sizleri sabaha kadar bir bebek misali uyutacaktır.
En iyi sonucu almak istiyorsanız, ayağınızın üstünden aşağı doğru gelen çukur bölgelere 2 dakika boyunca masaj yapın.
Cinsel Hayatınızı Daha İyi Hale Getirir
Karşı tarafa sevginizi göstermek için en güzel yollardan biri ayaklarına masaj yapmaktır. Zorlu bir iş gününden sonra kim ayak masajına hayır diyebilir ki? Bu sadece rahatlatıcı bir aktivite değil aynı zamanda ön sevişmeyi başlatmak için harika bir yoldur. Ayak tabanındaki sinir uçlarının yoğunluğu sayesinde bu bölgeye yapılacak masaj gayet uyarıcı bir etki yaratır.
Baş Ağrılarına Güle Güle Dersiniz
Güzel bir ayak masajı baş ağrılarınızdan kurtulmak için oldukça etkili bir yöntemdir. İster sinüslerinizden kaynaklansın, ister omuz ve boynunuzdaki fazla gerilmesinden, ayak masajı baş ağrılarınızı tarihe karıştıracak. Başınızın önü, arkası veya şakaklarınızdaki ağrılar için ayaklarınızdaki doğru noktalar bulduğunuz takdirde harikalar yaratabilirsiniz.
- Sinüs kaynakları baş ağrıları için: Her parmağınızın ikinci ekleminden başlayacak ve ayağınızın ortalarına doğru inerek ayaklarınıza hafif sert masaj yapın. Sıkıp bırakma tekniği genellikle işe en faydalı olandır. İki ayağınıza da uygulayın.
- Omuz ve boyun bölgelerindeki fazla gerginlikten kaynaklanan ağrılar: Tüm ayağınıza nazikçe masaj yapın. Parmak aralarınıza işaret parmağınızla dairesel hareketler çizerek bastırın. Serçe parmağınızın hemen aşağısını ihmal etmeyin.
- Şakaklardaki ağrılar için: Başparmaklarınızı birkaç kez sıkıp bırakın. Sağ taraftaki ağrılarınız için sağ ayağınıza, sol taraftaki ağrılarınız için sol ayağınıza masaj uygulayın.
- Başınızın üstü, arkası veya önündeki ağrılar için: Başparmağınızın altında kalan kısma masaj yapın. Eğer ağrı önde veya arkada toplanmış ise ayaklarınızı yukardan aşağıya sıkıp bırakma tekniği ile rahatlatın.
Omurga Ağrılarınızdan Ayak Refleksolojisi Yoluyla Kurtulabilirsiniz
İki ayağınızın iç kısımları omurganızın şeklindedir. Bu şekil sadece bir tesadüf değil aynı zamanda omurganızın haritasıdır. İlk omur tam başparmağınızın yanındadır. Dairesel hareketlerle bu bölgeyi ovarsanız omurga ağrılarınız hafifleyecektir.
Bonus: Ayak Refleksolojisi Rehberi
Ayak Refleksolojisinin tarihi firavun zamanına kadar uzanır. Bilim nasıl işlediğini açıklayamasa da etkinliğini kanıtlayan araştırma çalışmaları mevcut. Gelin beraber bu noktaları teker teker keşfedelim:
- Akciğer Noktası: Başparmaktan serçe parmağa kadar uzanan ayak parmaklarınızın kökleri akciğer noktasıdır. Bu bölgeyi hafif baskı ile dairesel hareketlerle ovarsanız, akciğerlerinizdeki sıvı birikmesini ortadan kaldırabilirsiniz.
- Kalp Noktası: Sol ayağınızın altında üçüncü ve serçe parmağınızın arasından başlayan topuğunuza doğru ulaşan yapının başı kalp noktasıdır. Yumuşak hareketlerle bu bölgeye uygulanan masaj stres seviyenizi azaltarak kalp krizi riskinizi düşürür. Ayrıca kan akışınızı hızlandırarak kalbinizin daha verimli çalışmasını sağlar. Dahası, bu noktayı ovduğunuzda kan dolaşımınız artacağı için ısınmış hissedeceksiniz!
- Boyun Noktası: Her ayak parmağınızın birinci ve ikinci eklemi arasındaki nokta boyun noktasıdır. Bu bölgeleri nazikçe sıkıp bırakarak boyun ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Artık ayak masajının tüm sırlarını bildiğinize göre birine sevginizi gösterirken aynı zamanda çok daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca size masaj yapıldığında harika bir yol gösterici olabilirsiniz.
Çok güzel bilgilerdi fakat ayak altında kalp sağ taraf tır. Kaslar ve enerji noktaları aynı kaslar gibi çapraz yapıda dır