Günümüzde kronik bir hal alan çok hastalanma, bağışıklık sisteminizle doğrudan alakalıdır. İnsanoğlunu hasta eden en önemli sebeplerin başında yediğimiz besinlerin kalitesi gelir. Eğer yediğimiz besinde problem varsa vücut bir noktada tıkanacaktır ve bağışıklık sistemine zarar verecektir.
Gelin sizinle insan vücudunu eski tıp yaklaşımına göre değerlendirelim…
İnsan Neden Çok Sık Hastalanır?
Bunu araba örneğiyle açıklayacak olursak arabanız için her zaman en iyi yakıtı almaya gayret edersiniz. Aracınız benzinliyse benzin alırsınız, şayet su koyarsanız arabanız gitmeyecektir ve sizi yolda bırakacaktır. İkisi de sıvı olduğu halde araba neden gitmez ve bizi yarı yolda bırakır? Çünkü araba benzine odaklı üretilmiştir. İnsanoğlunun da vücudunda kabul gören bazı besin grupları olduğu gibi vücudun reddettiği yeni nesil modern besinler bulunmaktadır.
Kırdan koparılan bir nebat, ağıza alındığında, sıcak ve kuru ise ağrı ve yele iyi gelir. Mideye kuvvet verir, soğuk ve rutubetli ise, şişleri iyi eder, ağrıları alır.
Hastalığı Teşhisi
A – Tükürük çok, damarlar dolu, renk kırmızı idrar ve ağrılar şiddetli olursa vücuda kan galip olmuştur. Hastalık kandandır.
B – Susuzluk, ağızda kuruluk, şiddetli acılık, renk san ise vücudu safra istila etmiştir. HastalıkSafradandır.
C – Damarlar tazyikli, olduğunda, susuzluk azaldığında,, hareket zorlaştığında, ağrılar daha ziyade dizde ve belde olduğunda, şehvet sukut ettiğinde, renk kurşuni olduğunda vücudu balgam istilâ etmiştir. Hastalık balgamdandır.
D – Beden zayıf ve yaramaz, tırnak ve kıllar zayıf olur, idrar az olursa, bedeni kuruluk istilâ ederse, renk siyah olursa, vücudu sevda istilâ etmiştir. Hastalık sevdadandır.
Bunu da okuyun: Hacamatın Faydaları ve Sırrı, Bedeninize Format Atın
Hastalığın Alametleri
- Yüzün rengi kırmızı ise, kalbin hasta olduğu anlaşılır.
- Yüzün rengi sarı ise, hastalığın karaciğer ve safra kesesinden olduğu anlaşılır.
- Yüzün rengi kurşun rengine benzerse. hastalığın balgamdan olduğu anlaşılır.
- Yüzün rengi kam ise hastalığın dalaktan olduğu anlaşılır.
Anasırı Ebea Dört Unsur
İnsan anasırı erbea dört unsurdan yaratılmıştır.
Onlar:
- Ateş,
- Hava,
- Su,
- Topraktan ibarettir.
Dört Ahlat ve Dört Unsur
1. Safra:
Tabiatı sıcak ve kurudur. Safra, vücuttaki tabii ateş unsurundan meydana gelir. Vücuttaki yeri ise safra kesesidir.
2) Kan:
Tabiatı sıcak ve rutubetlidir. Kan, tabii hava unsurundan meydana gelir. Vücuttaki yeri karaciğerdir.
3) Balgam:
Tabiatı soğuk ve rutubetlidir. Balgam, vücuttaki tabii su unsurundan meydana gelir. Balgamın vücuttaki yeri akciğerlerdir.
4) Sevda:
Tabiatı soğuk ve kurudur. Vücuttaki tabiî toprak unsurundan meydana gelir. Sevdanın vücutta bulunduğu yer, dalaktır.
Vücudun sıhhatli ve hastalıklı bulunması bu dört unsura bağlıdır. Eğer bu dört unsur normal halde bulunurlarsa vücut sıhhatli olur. Normal halde bulunmayıp biri diğerine galip olursa vücut hastalanır.