Suya erişimi kolay olan insanların çoğu haftada en az 5 defa duş alıyorlar. Peki ya duş alamazsan ve ya almazsan ne olur? Vücudun çok kötü kokması gibi belli şeyler vardır ama zamanlar burnunuz kokuya alışacaktır. peki ya sana bu basit hijyen alışkanlığını bırakmanın çok nahoş yan etkileri olduğunu söylersek?
Bilge Cafe duş almayı bıraktığın zaman sana ve bedenine olabilecek 10 şeyi buldu ve bazıları sağlığını ciddi anlamda tehdit edebilir.
10- DERİ PROBLEMLERİ
Duş almayı bıraktığında vücudundaki bütün cilt problemleri zamanla kötüleşecektir. Cildinizdeki bakteri ve kir gibi kaşıntı hissine neden olan problemlerden dolayı kaşıntı artacaktır. Kaşıma cildinizin tahrişine ve iltihap kapmasına neden olacaktır. Bu duş almayı bırakmadan önce de dermatolojik sorunları olan insanlar için çok daha kötü olacaktır.
daha kötü olacaktır.
9- ENFEKSİYONLAR
Evimizdeki kapı kollarına, tuvaletlere ve cep telefonlarına her dokunduğunuzda etkilendiğiniz bakteri ve mikropları düşünün. Duş almamanız halinde bu bakteri ve mikroplar vücudunuza girerek soğuk algınlığı hatta Hepatit A hastalığına bile sebep olabilir. Her zaman vurgulanan elleri yıkamanın önemi tüm vücut içinde geçerlidir. Duş almamak gerçekten tehlikeli olabilir.
8- MANTAR
Enfeksiyöz hastalıkların ve cilt problemlerinin üstesinden gelmek oldukça zor olacak ve bunun birçok sıkıntıya neden olacaktır. Mantar cildinizde, ağzında ve genital bölgemizde yaşayabilir. Çocuklar, halileler ve kilolu insanların mantarlardan etkilenme olasılığı daha yüksektir. Ancak en büyük etken zayıf hijyen olacaktır. Bu alanları iyi temizlemek hijyen için en önemli adım olacaktır.
7- ÖLÜ DERİLER
Duş alırken, cildinizi keselerken ölü deriler gider ve yerine yeni deri oluşur. Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzun her yerinde 4kg civarında ölü deri birikecektir. Bu kimsenin istemeyeceği bir görünüş olacaktır.
6- KÖTÜ VÜCUT KOKUSU
Terin kendisinde koku olmamasına karşın içindeki mikroplar ve bakteriler de istenmeyen tüm kötü kokular mevcuttur. Kişiler kendi kokularına bağışıklık kazanırlar. Bu duruma, uzun süre kokmaya maruz kaldıktan sonra kendi vücudunuzdan herhangi bir kötü koku gelmediği anlamına gelen koku alma yorgunluğu adı verilir. Çevrenizdekiler bu kadar şanslı olmayacaktır.
5- KÖTÜ GENİTAL HİJYEN
Duş almadığınız zaman kasık bölgeniz en korumasız vücut bölgesi olacaktır. Bu bölge sadece kötü kokmayacak ve maya enfeksiyonlarına karşı korumasız olacaktır. Düşündüğünüzden daha kötü olabilir. Biriken tüm bakteri ve kirden kaşınması hissi artacak ve oldukça rahatsız edici bir hal alacaktır.
4- AKNE PROBLEMLERİ
Sivilceler yüzünüzden hiç ummadığınız yerlerinize kadar artacaktır. Cildinizde sivilce yüzünden ekstra bakteriler olacak ve iltihaplanma başlayacaktır. Vücudunuzun her yerinde sivilceler artacaktır.
3-KAHVERENGİ DERİ PARÇALARR
Derinizde kahverengi lekeler oluşmaya başlayacaktır ve buna dermatit neglecta denir. Aşırı kir, ter, bakteri ve sebum da bu duruma neden olur. Duş bir zürafa gibi kahverengi benekli görünmekten kaçınmanın en iyi yoludur.
2- DERİN KAŞINTI
Daha önce de belirttiğimiz gibi kaşıntı duş almamanın en temel sonuçlarından biridir. Bakteri, mikroplar, kir ve terler birbirine karıştıkça cildin inanılmaz derecede kaşınmasına neden olurlar. Basit gibi görünse de büyük problemlere neden olabilir.
1- KÖTÜ SAÇLAR
Duş almak kafa dersindeki ölü derileri ve yağı temizler. Duş almayı bıraktığınız zaman saçlarınız da artık bir problem haline gelecektir. Saçlarınız yağlı, kokan ve hoş olmayan bir görüntü alacaktır. Hiç saçlarının bu şekilde kötü durumda olduğu bir gün oldu mu? Düzenli olarak duş almazsanız her gün bu şekilde olacaklardır.Uzmanlar göre, duş almamanın getirdiği problemler gibi saçları çok yoğun bir şekilde şampuan vb. temizlik ürünlerine maruz kalması beraberinde çok farklı problemler de getirebilir. Bunları da unutmamanız gerektiği gibi her gün ya da en az haftada iki kez duş almanı gerektiğini de unutmayın.
Artık duş almadığınız zaman başınıza gelebilecek bazı şeyleri biliyorsunuz. Duş almanın önemi ve duş almadığınız takdirde oluşabilecek diğer problemler hakkındaki fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşın.