Amerikalıların %85’inin iç parazit problemleri yaşadığını biliyor muydunuz? Bu parazitler sizin içinizde yaşıyor, aldığınız gıdalarla besleniyor ve sonucunda size ciddi zararlar veriyor.
İç parazitler, aynı kanda bulunan parazitler gibi, örnek olarak; koksidiyumlar, parazitler ve tenyalar vücudunuzda yaşarken, kanınız ve yediğiniz yiyecekler başta olmak üzere sizden her anlamıyla beslenirler. Çeşitli boyutlarda ve şekillerde bulunabilirler.
Eğer tedavi edilmezse birçok sağlık problemine yol açabilirler:
Bazı parazitler asabiyet, uykusuzluk ve kaşıntı gibi semptomlar yaratabilir ve bu semptomların arkasından parazitlerin kırmızı kan hücreleriyle beslenmesi sonucu oluşan anemi gelir. Ayrıca sizin yediğiniz yiyecekleri tükettikleri için besin eksikliğinden ötürü kilo kaybına ve çeşitli vitamin eksiklerine sebep olurlar.
Parazit kapmanın nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
- Temizlik Alışkanlığı Eksikliği
- Temiz Olmayan Koşullarda Yaşama
- Ülke dışına fazla Seyahat Etme
- Zayıf Bağışıklık Sistemi
- Parazit Olduğu Bilinen Canlılarla ve Bölgelerde Fazla Zaman Geçirme
Herhangi bir soruna yol açmadan yıllarca bağırsaklarınızda büyüyebilen bu canlılar, semptom göstermeye başladıkları zaman genellikle şu sorunlara sebep olurlar:
- Kilo Kaybı
- Karında Şişlik ve Gaz
- İshal
- Tükenmişlik
- Karın Ağrısı
- Mide Ağrısı ve Hassaslığı
- Mide Bulantısı ve Kusma
- Dışkınızda Kurt Görme
Parazitler sebebiyle çeşitli hastalıklara yakalanabilirsiniz ve bu hastalıkları önlemek, semptomları azaltmak için bazı baharatlardan faydalanmanızı öneriyoruz.
Kekik
Timus bezinden salgılanan timüs hormonu anti-bakteriyel etkileriyle bilinir. Ayrıca ekstradan vücudunuza aldığınız kekik ile parazitlerin büyümesini, yumurtlamasını engelleyebildiği için, ilk önce bu baharat parazitlerle savaşmada akla gelir. Ayrıca vücutta bulunan timüs bezinin aktivitesini arttırarak giren mikroorganizmalar ve bakterilerin birçoğunun bu salgı bezi tarafından etkisiz hale getirilmesinde etkili rol oynar.
Sarımsak
Sarımsağın gayet güçlü bir mantar kovucu özelliği vardır. Ayrıca iş iç parazitlerle mücadeleye geldiğinde ise sıklıkla kullanılır ve etkinliğini defalarca kanıtlanmıştır. Zararlı bakterileri öldürürken, vücuttaki ağır metallerinde atılmasına olanak sağlar. Bu faydalarının yanında kene, pire ve sivrisinekleri uzak tutmasıyla da bilinir.
Kara Ceviz
Kara cevizin kendisi kanı ve bağırsakları temizlemede ve aynı zamanda mantar kaynaklı hastalıkları gidermede kullanılır. Bu cevizin suyunu içerek iç parazitlerinizi yok edebilirsiniz.
Yosun Kumu (İnce Silisli Toprak)
Yenilebilen ince silisli toprak metil cıvayı emici bir özelliğe sahiptir. E. Coli bakterisi, virüsler, endotoksinler ve hatta iç parazitler için kullanılır, vücudu toksinlerden arındırır ve bağırsak florasını düzenler.
Pelin Otu
Parlak yeşil – sarı çiçekleri ve yaprakları olan pelin otu mide problemlerinin tedavisinde sıklıkla kullanılır. Anti – mikrobik özellikleri enfeksiyonları ve iç parazitleri ortadan kaldırır. Ancak unutulmaması gereken bir nokta şu ki, hamile ve emziren kadınların kullanımı için uygun değildir.
Karanfil
Karanfil parazit yumurtalarını tamamen ortadan kaldıran bir yapıdadır. Anti – bakteriyel, anti – viral ve anti – mantar özellikleri sayesinde parazitlerin korkulu rüyasıdır. Vücuttaki tüm yumurtaları yok ederken parazitleride büyük ölçüde zayıflatır. Pelin otu ve kara cevizle karıştırarak tüketirseniz köklerini kazırsınız.
Güvey otu Yağı
Güvey otu yağı anti – bakteriyel, parazit karşıtı ve anti- viral etkileri ve içerdiği antioksidanlar sayesinde bağırsak yapısına herhangi bir zarar vermeden, mikrobik ortamı ortadan kaldırır.